CONCERT

                       WULONG QUARTET 

                              vrijdag 13 maart 2015 , 20u

      

 

Een voorsmaakje . Muziekfragment en aankondiging op KLARA : 

upload/pages/WULONG_deel1.mp3     upload/pages/WULONG_deel2.mp3

Reserveren gewenst  0494 534566 of info@dapostrof.be           Inkom 15 euro

  

Wulong Quartet

  

Vier eigenzinnige muzikanten vinden elkaar in 2013 tijdens het creatieproces van de woordenloze dans- en muziekvoorstelling voor kinderen: Wulong of de dansende draak.

De composities van Kobe Proesmans en choreografie van Iris Bouche brengen in deze productie van HETPALEIS uiteenlopende werelden samen, puttend uit verschillende disciplines en tradities. Ook de artiesten komen van over de hele wereld uit landen zoals Australië, Californië, België, China, Ijsland, Canada en - oh ja - het Pajottenland.

 De dame in dit gezelschap die je een echte wereldburger kan noemen is Liu Fang. Geboren in Kunming (China) vangt ze op 6-jarige leeftijd haar muzikale studies aan. Ze studeert in 1993 af aan het Conservatorium van Shanghai op pipa en guzheng, traditionele Chinese snaarinstrumenten met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van onze jaartelling. In 1996 verhuist ze naar Montréal (Canada), van waaruit ze sindsdien de wereld rondreist als gelauwerde soliste.

Haar open blik en grenzeloosheid delen de Belgische muzikanten Gwen Cresens, Jeroen Baert en Kobe Proesmans met Liu Fang op een passionele manier. Er ontstaat een intens persoonlijke uitwisseling van muziek, gedreven door ritme en melodie.

HETPALEIS herneemt Wulong in 2015 wegens groot succes. Zo stemmen deze vier druk bezette muzikanten met liefde hun agenda terug op elkaar af.

Wulong Quartet wil in het kielzog van deze voorstelling en buiten de grenzen van de decors, kostuums, poppenspelers en dansers, een (volwassen) publiek laten delen in haar synergie en speelvreugde. Deze vier instrumentalisten zullen elkaar uitdagen met eigen composities, traditionals, instrumentale pareltjes en intieme melodiëen.

Het resultaat wordt gegarandeerd een filmische, poëtische en energieke avond, met geluiden die balanceren tussen het Verre Oosten en het ons meer vertrouwde Westen. Het wordt een kennismaking met grootmeesteres Liu Fang, vergezeld door drie lokale muzikanten van bovenlokaal formaat.