( foto's Mirjam Devriendt )

                  

  'SUCK THE PAST!'      Damien De Lepeleire en Athar Jaber     17 nov - 22 dec '13 

  

 

 Kunstcriticus Hans Theys zag een boeiende link tussen het werk van de kunstenaars Athar Jaber , beeldhouwer, en Damien De Lepeleire, schilder.

Een ontmoeting tussen beide kunstenaars resulteerde in de tentoonstelling 'Suck the Past !'

Zoals de titel van de tentoonstelling aangeeft, delen beide kunstenaars een fascinatie voor de oude kunsten en voedt deze fascinatie hun eigen werk.

  

 Over Athar  Jaber

                                                                             

'Het werk van Athar Jaber ( Rome ,1982) vertrekt vanuit het spoor van de beitel in het marmer en vanuit de illusies die je als kunstenaar al dan niet wil oproepen. Zijn vier voornaamste sculpturen tonen wonderlijke samenkomsten van abstracte partijen, opduikende lichaamsdelen en partijen met specifieke beitelsporen. Hij vertelt mij dat je het werk van een beeldhouwer kan herkennen aan deze sporen. Aan de muur van zijn atelier hangen vlakke werken waarbij hij louter met beitelsporen geëxperimenteerd heeft.

Voorlopig bestaat zijn hoofdwerk echter nog uit vier sculpturen waaraan hij elk een jaar lang heeft gewerkt....' ( Hans Theys)

www.atharjaber.com

 

 

Over Damien De Lepeleire

 

De jongste winnaar ooit van de 'Prijs Jonge Belgische Schilderkunst' Damien De Lepeleire heeft de afgelopen 30 jaar een sterk onderscheidend en uitdagend oeuvre opgebouwd. Vlot schipperend van de ene naar de andere artistieke aanpak, presenteert De Lepeleire een vakmanschap en edelmoedigheid die getuigt van een diep respect voor zijn meesters en een inhoudelijke kennis van de kunstgeschiedenis en resulteert in een eigenzinnig en energiek oeuvre dat niet eenvoudig te doorgronden is. Het daagt de kijker uit om vooroordelen ten opzichte van de positie van de schilderkunst te herzien, zonder daarbij haar schoonheid te schuwen.

meer op  www.hanstheys.be/artists/damien_de_lepeleire/‎