tentoonstelling 7 mei tot 11 juni 2017

 

SHELLEY MEERT    GEERT VANOORLé     STAN VAN STEENDAM  

 

  

 

De werken op doek van Shelley Meert (° 1984, Aalst) bestaan uit met dunne lagen inkten gedrukte kleurvlakken op doek. Door bij elke laag kleine kleurnuances te gebruiken, subtiele vlakverschuivingen neer te zetten, en de doorkijk naar de weefstructuur van het doek open te houden, ogen de werken sereen , licht en gevoelig. ‘Het zijn voor mij negatieve sculpturen’, aldus Shelley Meert.

Anders gaat het bij de sculpturen van Stan van Steendam (°1985, Brussel), die te lezen zijn in hun grote gelaagdheid. Uit hout, plaaster, jute ,epoxy en pigment, creëert Van Steendam sculpturen die doen denken aan kosmische brokstukken, de gelaagdheid van de aarde,..De voor -/ bovenkant is glad en min of meer monochroom, de zijkanten tonen een vormelijke grilligheid en een intense kleurenpracht. De sculpturen variërend  van hand- tot lichaamsgrootte worden gepresenteerd hangend, en staand tegen de muur. Sommige werken liggen vrij in de ruimte alsof ze daar bij toeval terecht gekomen zijn.

De olieverfschilderijen van Geert Vanoorlé (°1965, Gent) tenslotte, in zachte maar sprekende kleuren, intrigeren door hun (schijnbare) eenvoud. De doeken of de met stukjes schildersdoek bekleefde paneeltjes zijn vaak bescheiden van formaat. Een afbeelding die vaak voorkomt is die van een ‘gekrompen doekje’ dat als het ware op het canvas vastzit en, opgespannen, enkel aan  de hoeken raakt. Door de weloverwogen kleurkeuze ontstaat een spel van naar voor en naar achter tredende kleurvlakken, en is het spannend om naar de werken te kijken.

 

        

  

 www.shelleymeert.com/   www.geertvanoorle.be    ww.stanvansteendam.be/