‘HEADLINES’

Hallveig Ágústsdóttir    Frank Depoorter    Lore Rabaut    Pieter Vanden Broecke

 

Tentoonstelling van zondag 27 april t.e.m. zondag 18 mei 2014

Opening zondag 27 april van 15u – 18u

Te bezichtigen vr. – zo .van 15u -18u en na afspraak ( gesloten 1 mei )

 

Zaterdag 10 mei 17u PERFORMANCE

Hallveig Ágústsdóttir ( sound drawings) en Seraphine Stragier (cello)

Inkom : vrije bijdrage

 

Aan de hand van klanktekeningen, installaties en arrangementen met 'gevonden geluiden' en performances onderzoekt Hallveig Ágústsdóttir de relatie tussen beeld en geluid. Haar tekeningen vormen 'denkbeeldige soundscapes' en dagen de toeschouwer uit verder te kijken dan het totaalbeeld, de textuur en de techniek. In de concentratie van het zien ontwaren we het momentane karakter van de klanken die zich voordoen bij elke geste in het creatieproces; een auditief en visueel gebeuren. Hallveig maakt 'visuele muziek' in de tegenwoordige tijd. (E.S.)

www.hallveiggkagustsdottir.com

 

Frank Depoorter : Beelden van een wandeling in afzonderlijke delen - waar organische bescherming zich amper nog nestelt in een behouden beheersing, waarin horizontaal en verticaal eerder neigen naar geconstrueerde verlangens en concepten - waar het verlangen veelal herinnering is, en rust...

Lore Rabaut : Beeldende kunst, architectuur en toegepaste kunst vormen het kader voor de zoektocht naar de betekenis van 'ruimte en haar eigenschappen'. de wisselwerking tussen de individuele beleving en de publieke omgeving is een terugkerend onderwerp in het werk .

www.depoorterrabaut.be/‎

 

Pieter Vanden Broecke is een graficus. Het landschap is zijn inspiratiebron. Het lijfelijk ervaren van de natuur is van essentieel belang. Vanden Broecke is een kunstenaar die de natuur intrekt. Het is voor de kunstenaar een proces van onthechting meer dan van toeëigening. In de beslotenheid van het atelier worden die notities in de vernis op de koperen of zinken plaat gekrast, after nature. Daarna wordt op ambachtelijke wijze de plaat behandeld tot het beeld na een arbeidsintensief drukproces zichtbaar wordt. Het is een ontwikkeling die vanuit de periferie naar de kern gaat. Een evolutie van ontrafelen en ontdoen, van ontplooien en ontbloten.

In zijn recente werken wordt het landschap gereduceerd tot een abstracte textuur of moeten we zeggen dat het landschap nu tot zijn esstentie ontwikkeld wordt. Het uiterlijke wordt afgepeld en de kern schittert in een evenwicht van orde en chaos.

www.pietervandenbroecke.be/‎