RESONANTIES 

17 februari tot 17 maart 2013

 

Bruno Van Dijck toont  reeksen kleine landschapsschilderijen

Vernissage tentoonstelling met inleiding door Dhr. Peter De Graeve, filosoof en kunstcriticus   zondag 17 februari  15 uur

Jan Michiels speelt op 3 maart een selectie uit het pianorepertoire van Claude Debussy 

 CONCERT JAN MICHIELS 

 
 
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling realiseerden Bruno Van Dijck en Jan Michiels een speciale editie op 24 genummerde exemplaren . In een zuurvrije doos worden 4 CD's met opnames van Debussy's pianowerken, 4 etsen, en een begeleidende tekst door Peter De Graeve, filosoof en kunstcriticus, samengebracht. Deze editie wordt bij de opening voorgesteld , en u gedurende de duur van de tentoonstelling te koop aangeboden.
 
Over de tentoonstelling op radio KLARA : /upload/pages/D'opKLARA240213(1).mp3 
 
 
   
  
Jan Michiels speelt een selectie uit het pianorepertoire van Claude Debussy.
Bruno Van Dijck toont uittreksels uit zijn recente landschapsreeksen.
Beide kunstenaars verkennen in dit project de raakpunten tussen hun artistieke activiteit.
Voor hen is het een eerste experiment op zoek naar een zinvolle wijze van samenwerken.
Zij delen een fascinatie voor de interactie tussen hedendaags werk en zijn historische referenties.
Bij Bruno Van Dijck komt dat onder andere tot uiting in de actualisering van een pré-impressionistisch gevoel van fysieke betrokkenheid met de natuur zoals we dat herkennen in het werk van J. Constable en de schilders van de ‘school van Barbison’.
In de hedendaagse maatschappelijke context van agressief materialisme krijgt deze betrokkenheid en verbondenheid, vooral door de zeer specifieke installatie met schrijnen, zowel een rituele als een ecologische dimensie.
Jan Michiels bouwt zijn recitals op als rituelen van herkenning én verrassing door verschillende lagen van het rijke pianorepertoire op een indringende wijze met elkaar te combineren. Rituelen dus als een hedendaagse poging om het echte 'luisteren' - naar het bekende en het onbekende - te blijven cultiveren.
www.michielsjan.be     www.brunovandijck.be