in 12 € / concert    20€ / beide concerten     plaatsen beperkt , graag reserveren mail of tel 0494534566

 

PROMENADE SAUVAGE

19u

Luca Piovesan accordeon    Maarten Stragier klassieke en elektrische gitaar

In Music for Tectonic Plates evoceert Promenade Sauvage beelden van onstuitbare kracht en erosie. Op het programma staan composities van nieuwe beloftes als Andrea Mancianti, Marta Gentilucci, Michelle Agnes en Lorezo Troiani; alsook het titanische Innersonic van gevestigde waarde Franck Bedrossian.
Laat u door het pocketformaat van dit atypische duo niet misleiden. Deze muziek botst, schuurt en schraapt in een reusachtig klankreservoir.
Promenade Sauvage bestaat uit Luca Piovesan op accordeon en Maarten Stragier op klassieke en elektrische gitaar. Met thuisbasissen in Venetië en Leuven breken zij een lans voor het recente repertoire. Bij hun oprichting sloegen zij de handen in mekaar met een groep aanstormend compositorisch talent. Dit leidde tot de creatie van een reeks nieuwe werken in de lente van 2015, en een lovende recensie van het Giornale della Musica. Sindsdien speelde het duo ook in Boston en Milaan, en werkte het nauw samen met componist Franck Bedrossian. Plannen voor het komende seizoen omvatten onder andere de creatie van een nieuw werk van Mauricio Pauly, en een residentie aan het Berklee College of Music.
 

RimRam

20u30

Tim Vandenbergh bas  Jeroen Baert viool  Sep François vibrafoon

'ontstaan uit de schoot van The Colorist, in samenwerking met Emiliana Torrini' 

RimRam (Tim Vandenbergh op bas, Jeroen Baert op viool en Sep François op vibrafoon) gaat vanuit een gemeenschappelijke liefde voor geïmproviseerde muziek als groep de confrontatie aan met hedendaagse composities van Arvo Pärt, Steve Reich en John Zorn. Ze stellen zich de vraag hoe hun 3 instrumenten, elk met specifieke klankkleuren, resonanties en associaties tot één geheel kunnen versmelten, soms vanuit concrete thema’s, soms vanuit het niets.

'samen zoeken ze de grenzen op van wat mogelijk is op hun eigen instrument, laten zich inspireren door elkaars creatieve persoonlijkheden, en mengen die elementen met ideeën uit de repetitieve, meditatieve en experimentele muziek, soms in drie verschillende interpretaties, soms als collectieve geest.'

 

'VLEUGELS'

 

Ben je pianist , voel je het kriebelen in je vingers bij het zien van een piano,-zeker als die ook nog een vleugel heeft-   kan je het niet laten ,  de toets,  de klank..

Op zondag tussen 11 en 18u staat onze vleugel voor je klaar.  Mail of bel ons je programmavoorstel en reserveer jouw  30min  D'Apostrof-vleugel.    info@dapostrof.be / 0494 534566

tussen 15u - 16u  Elias Van Dijck ( Robert Schumann , Olivier Messiaen , ..)