www.jihyeleemusic.com/

  

Het JIHYE LEE TRIO (Jihye Lee zang, Stefaan Debevere saxofoon, Sabin Todorov piano )  presenteert hun eigen composities met inbegrip van de moderne jazz.

Een aantal composities zijn beïnvloed door Koreaanse traditionele muziek en enkele jazzstandards worden op hun eigen manier geïnterpreteerd.

Jihye Lee is een ongewoon getalenteerde en integere zangeres uit Zuid-Korea. Of ze main stream jazz of bebop zingt, of ze freejazzgewijs improviseert in haar solo’s...., Jihye Lee geeft blijk van een grote muzikale persoonlijkheid met een geweldig stembereik en een superbe timing.

De Zuid-Koreaanse zangeres Jihye Lee liet voor het eest van zich spreken toen ze in oktober 2007 in de Ancienne Belgique de derde editie van de Brussels International Young Competition won. Ze begon haar jazzstudies aan de Jazz Academy van Seoel (Zuid-Korea), waar ze ook een basis kreeg in klassieke en traditionele zangtechnieken. In dezelfde periode richtte ze haar eerste eigen band op. Ze behaalde haar bachelorsdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ze mainstream jazz en bebop studeerde. Daarnaast begon ze ook eigen composities uit te werken, geïnspireerd door jazz, funk , traditionele Koreaanse muziek en moderne kunst.