Saxofonist Bertel Schollaert en componist-pianist Frederik Neyrinck studeerden samen aan het conservatorium van Brussel, en hebben sindsdien regelmatig samengewerkt, o.a. in de projecten ‘...in process of time...’ en ‘Plan Libre’. Ze delen dan ook dezelfde zoektocht naar het verrijken van het klankspectrum van hun instrumenten.

 

Zo gebruikt Bertel onconventionele technieken als “slaptongues” en “multiphonics”, en speelt Frederik niet enkel op het klavier, maar plukt hij eveneens aan de snaren van zijn piano. Om de mogelijkheden nog uit te breiden doen ze ook vaak beroep op live-elektronica.

 

Naast werken van Frederik zelf, staan ook composities van Olivier Messiaen en Eric Sleichim op het programma. Deze werken worden tijdens het concert ook geconfronteerd met energieke improvisaties, zodat een dialoog ontstaat tussen neergeschreven partituren en spontane klankconstructies. Laat u verrassen door de ongewone klankwereld van dit duo, experimenteel maar ook toegankelijk, krachtig en virtuoos, maar ook gemoedelijk en intiem.

 

Na het concert kan u de tentoonstelling ‘Tracking’ met beeldend werk van
Linda Molleman, Stef De Brabander en Kathleen Huys bezoeken
en een drankje nuttigen in het unieke kader van D’Apostrof.