Reserveer snel uw zitje, de plaatsen voor dit uniek concert zijn immers beperkt.

mail info@dapostrof.be of 0494534566

 

concert met ondersteuning van het Österreichisches Kulturforum Brüssel

 

Duo Schmidinger-Neyrinck brengt een breed scala aan repertoire: van klassiek over vrije improvisatie tot hedendaagse muziek.

Theresia Schmidinger (klarinet) en Frederik Neyrinck (piano) spelen samen in het "Ensemble Platypus", een ensemble voor hedendaagse muziek uit Wenen, waarmee ze reeds op vele nationale en internationale podia stonden en tal van creaties op hun actief hebben.

Vanuit hun liefde en toewijding voor hedendaagse muziek tonen ze verbanden tussen de muziek van vroeger en nu of tussen genoteerde en geïmproviseerde muziek. Deze verbindingen zorgen ervoor dat het gespeelde repertoire in een ander daglicht geplaatst wordt

Ook is het voor hen cruciaal om verschillende jonge componisten aan het publiek voor te stellen. Zo worden tijdens deze concerten composities van onder meer Thomas Wally, Hannes Dufek, Matthias Kranebitter, Julia Purgina,... voor de eerste maal in België gebracht.

*

Componist en pianist Frederik Neyrinck (°1985) studeerde in Brussel, Stuttgart en Graz bij Piet Kuijken (piano), Jan Van Landeghem, Marco Stroppa en Clemens Gadenstätter (compositie). Hij leeft en werkt in Wenen.

Hij werkte samen met verschillende ensembles en orkesten zoals Asko|Schönberg, Nationaal Orkest van België, Klangforum Wien, Ensemble L'itinéraire, Nadar Ensemble, Bozzini Quartet, Neue Vocalsolisten, Gulbenkian Orchestra Lissabon,...
Zijn werken en/of transcripties werden opgenomen door onder meer I Solisti del Vento, Spectra Ensemble, Odysseia Ensemble en Revue Blanche.

Als pianist is hij lid van het Ensemble Platypus en Duo FredDo (samen met fluitiste Doris Nicoletti) Meer info op www.frederikneyrinck.be

*

Theresia Schmidinger werkt als freelance muzikante en muziekpedagoge. Naast haar activiteit in verschillende orkesten en klassieke kamermuziekensembles, draagt ze zowel hedendaagse muziek alsook interdisciplinaire projecten een warm hart toe.

Ze is oprichtster van het Ensemble Platypus en werke reeds mee aan projecten van onder andere Klangforum Wien, Ensemble Phace en Ensemble Reconsil. Ze speelde onder meer op volgende festivals: Salzburger Festspiele, Wien Modern, Klangspuren, Composit Italia, Darmstädter Ferienkurse, Bienal do Música Hoje/Brazilië, Tistat Terra Festival/Argentinië en de Ensemble Modern Academie in Schwaz.

Ze studeerde klarinet en kamermuziek bij Gerald Pachinger en Wolfgang Klinser aan de Kunstuniversität Graz, bij Johannes Meissl en Gottfried Pokorny aan de Universität für Musik Wenen, alsook masterclasses bij onder andere Walter Seebacher, Ernesto Molinari, Michel Lethiec en Mate Bekavac.

*

concertprogramma:

Robert Schumann- Drei Fantasiestücke voor klarinet en piano, Opus 73

Hannes Dufek- band linie horizont 1g voor klarinet en piano

Julia Purgina- 4 Intermezzi voor piano solo (selectie)

Thomas Wally- Contemplation contemporaine: Petite fantaisie sur l'harmonie de (la) fantaisie voor piano solo

Olga Neuwirth-Spleen voor basklarinet solo

Claude Debussy- Première rhapsodie voor klarinet en piano

Frede(rik) Neyrinck- nieuw stuk voor basklarinet en piano gebaseerd op werk van Tony Fretton

Adam McCartney- nieuw stuk voor klarinet  en piano, gebaseerd op werk van Silke Schatz

+ Vrije improvisaties gebaseerd op werken in de lopende tentoonstelling 'Windverbanden' in D'Apostrof.

 

www.frederikneyrinck.be/            admccartney.mur.at/