De titel OUTER & INNER is er gekomen na het samenbrengen van de kunstenaars Kathleen Huys, Bernard Sercu en Dirk Bogaert. De  kijkrichting vervat in deze titel (naar buiten gericht, naar binnen gericht) is een voorzichtige verwijzing naar de intentie van en het sentiment bij lezing van de werken van  Kathleen Huys en Bernard Sercu.
Dirk Bogaert vervolgens laat ons in zijn video  ‘kijken naar het kijken’. In zijn intrigerende videoportretten focust hij op het gelaat en de gelaatsveranderingen.
 
Wie het werk van Kathleen Huys aanschouwt doet dit meestal in twee lezingen, een lezing op afstand en een tweede, onderzoekend, dichtbij. Haar olieverfschilderijen zijn gelaagd, delen van het doek zijn uitgesneden, soms verschoven, terug aan elkaar vastgemaakt,.. Het zogenaamd abstracte beeld, ontstaan door een intuitieve zoektocht, benoemt de kunstenaar  niet als abstract. Het is de vrije weergave van een ervaring, van een concrete landschappelijke ontmoeting.  Huys is een een buitenmens, een verwonderd wandelaar. ‘Nabeelden’ zijn aanleiding tot creatie, telkens opnieuw, en telkens anders. OUTER.
 
Bernard Sercu wordt wel eens een ‘introspectief ‘schilder genoemd. In zijn olieverfschilderijen en tekeningen zijn stilte en concentratie voelbaar. Ook deze werken zijn gelaagd, maar subtiel en in de diepte. Uitgemeten, bewust geplaatste lijnen, evenwichtige vlakverdeling (het vierkant, de cirkel) en spaarzaam kleurgebruik zijn Sercu’s beeldtaal. Vaak werkt hij in reeksen.
Zijn zoektocht omschrijft hij zelf  als een poging verbinding te maken tussen het geestelijke, spirituele en het materiële. INNER.
 
Dirk Bogaert maakt portretten. De video ‘Clementine’, is één van zijn meer dan honderd portretten die alle op dezelfde wijze tot stand gekomen zijn. De geportretteerde  wordt gedurende ongeveer een uur gefilmd. Zowel de positie van de camera als die van de gefilmde persoon is standvastig. Er zijn geen instructies, er is geen script, geen geluid. Er is alleen zichzelf, de tijd en het licht. Na selectie en bewerking  genereert Bogaert een kort tijdsfragment van enkele minuten, dat naadloos in loop en kamerhoog geprojecteerd wordt.
De kijker wordt uitgenodigd  om de  subtiele gelaatsveranderingen te verkennen. OUTER & INNER.
  
 
             
  
   
  
.                  
  
boven links: Bernard Sercu, 2020-2021, 'Zonder Titel', 55 x 30cm olieverf op paneel /  boven rechts: Kathleen Huys, 2020, 'Groeiwijze', 30 x 24cm olieverf op hardboard
onder: Dirk Bogaert, 2021, stills uit video 'Clementine'